„Моля ви, помогнете да спасим живота на сина ми!“. За това

...
„Моля ви, помогнете да спасим живота на сина ми!“. За това
Коментари Харесай

Млад програмист се бори с остра форма на левкемия

„Моля ви, помогнете да спасим живота на сина ми! “. За това призова русенската учителка Снежана Бъчварова, която до наскоро работеше като учител по съветски език в Английската гимназия „ Гео Милев “.

„ Само за един момент всичко рухна – към момента не мога да осъзная, че се случи най-ужасното нещо в живота ми: синът ми Мирослав Владимиров Колчев се разболя от остра В-лимфобластна левкемия и Филаделфия + “, написа майката във Facebook.

Мирослав е на 41 години, работи в София като програмист. В началото на декември на крайници му се появи тромб, до седмица краката му се покриха със синини, тогава медицинските проучвания демонстрираха тежката диагноза, описа сестрата на Мирослав Боряна. Започва курс от няколко тежки химиотерапии. За да бъде избавен животът на Мирослав, е належащо да му се направи трансплантация на стволови кафези на гръбначен мозък. За интервенцията са нужни доста средства, които фамилията няма от кое място да набави.

На наше питане получихме отговор от Франция, без да конкретизират стадиите на лекуването, оттова ни оповестяват, че във френска клиника то ще коства 350 000 евро, споделя Боряна Владимирова. Семейството чака предложения от клиники в Германия и Израел. И разчита на съпричастието на хората, с цел да събере сумата, нужна за трансплантацията и последващото лекуване.

„ Вярвам, че има доста положителни хора с големи сърца и ще се преборим за живота на брат ми. Всеки има право да живее, да има фантазии, да има вяра и да се надява. Моята фантазия е да видя още веднъж усмивката на брат ми и постоянно да бъдем дружно. Ще се борим аз и фамилията ми до последно, до момента в който преборим подлата болест! “, споделя Боряна.
Към апела за дарителство се причислиха Английската гимназия и Русенската опера.

Във Facebook към този момент бе проведена група „ Благотворителен базар за Миро “. В групата могат да бъдат продавани движимости, като продавачът би трябвало да даде дарителската сметка на Миро, с цел да бъдат преведени там средствата за закупуването на стоките.

Пак във Facebook откликна и основният живописен началник на Фолклорния танцов спектакъл „ Найден Киров “ Богдан Донев. „ Организирайте благотворителен концерт, в който ФТТ „ Найден Киров “ ще се включи на драго сърце “, написа той.

Засега фамилията не има намерение да провежда благотворителни концерти. Това е обвързвано с време за организацията на такова събитие, със възнаграждение на наем за зали – нещо, което на този стадий не можем да си позволим, споделят околните.

На 17.01.2018 год. околните на Мирослав са подали в НЗОК заявление за издаване на формуляр за планувано лекуване S2. Очаква се до 1 месец НЗОК да излезе с решение, само че поради спешността на положението на Мирослав, околните му започват дарителска акция.

Преписката е препратена до Министерство на здравеопазването, по подготвеност, защото става въпрос за костно-мозъчна трансплантация, обясниха пред „Труд“ от Здравната каса.

Средства за лекуването на Мирослав могат да се превеждат в Райфайзенбанк:
Дарителска сметка:
BG12RZBB91551051998709
Мирослав Владимиров Колчев
и на:
PayPal [email protected]

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР